Supa crema de zucchini

Se pare ca in gradina bunicii se petrec minuni, pentru ca totul a inverzit, legumele cresc in voie si se transforma in adevarate adevarate delicii.

Asadar, ce fac atunci cand primesc zucchini bio imensi? Ii transform in supa crema de zucchini, numai buna pentru vremea insorita de afara. 🙂

Supa crema de zucchini

pentru 4 persoane

500 gr zucchini

1 ceapa

3 catei usturoi

1 litru supa de legume

sare, piper

busuioc, cimbru

3 linguri ulei masline

Optional: parmezzan, crutoane, fulgi ardei iute

Pregatire:

Pentru usurinta in pregatirea supei de legume, am folosit un mix de legume deshidratate de la Solaris. Daca nu le aveti: puneti la fiert in 1,5 l apa: 1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac, telina, patrunjel.

solaris

Cat timp supa fierbe, curatati ceapa, usturoiul si dovlecelul. Intr-o tigaie adanca puneti uleiul de masline, si apoi usturoiul si ceapa tocate. Cand prind o culoare aurie adaugati dovleceii taiati cubulete. Adaugati cimbrul, sarea si piperul ( dupa gust)

Dupa ce legumele se inmoaie intra in actiune blenderul sau robotul de bucatarie. Pasati totul, turnand treptat supa strecurata, pana cand ajunge la consistenta dorita.

O puteti servi rece sau calda, cu sau fara crutoane, presarand parmezzan sau nu.

Rezultatul este oricum unul delicios.

IMG_20170704_153935-01-01

Enjoy! 🙂

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Just ate my first zucchini flower today! So yummy 🙂

    Like

    1. I agree! I had some as well a few days ago

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s