Piersici la gratar si crema de ricotta

Daca poftiti la un desert simplu, delicios si rapid am gasit reteta perfecta.

Piersici la gratar si crema de ricotta

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 piersici mari

250 gr ricotta

2 linguri zahar pudra ( le puteti inlocui cu sirop de artar, miere sau sirop de agave)

100 ml miere ( un paharel)

2 lime

1 esenta vanilie

frunze proapete de menta

50 gr migdale tocate ( sau fulgi de migdale)

Preparare:

Taiati in jumatate fiecare piersica si o puneti pe gratar timp de aprox. 4 min ( pana cand se inmoaie si baza devine caramelizata).

Intre timp amestecati intr-un vas ricotta, cu zaharul, coaja rasa de la 1 lime si sucul stors, alaturi de esenta de vanilie.

Intr-o ceasca stoarceti cel de-al doilea lime si il amestecati cu mierea si frunzele tocate de menta.

Migdalele se pun intr-o tigaie si se prajez, pentru un plus de aroma si “crocanteala”.

Odata pregatite, asamblati farfuria punand cate o lingurita de crema in fiecare jumatate de piersica. Puneti 1-2 lingurite din siropul de miere, lime menta iar la sfarsit presarati migdalele.

Enjoy! 🙂

IMG_20170622_114156-01.jpeg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s