Mix de nectarine si rubarba cu iaurt grecesc

Stiti momentul ala cand ai manca ceva bun dar care sa fie cat de cat sanatos, sa nu contina ciocolata si nici multe calorii? Sentimentul asta m-a incercat ieri si nu m-am putut impotrivi pana cand nu l-am linistit. 🙂

Mix de nectarine si rubarbar cu iaurt grecesc

Pentru 4 persoane

4 nectarine

2 tije de rubarba

3 linguri zahar brun

400 gr iaurt grecesc

100 ml coniac

1 lamaie

1 lingura miere

1 esenta vanilie

menta proaspata

Preparare:

puneti intr-un vas zaharul la caramelizat ( atentie sa nu il amestecati). Odata lichefiat adaugati nectarinele si rugarbarul ( ambele taiate in bucati medii) si amestecati toata compozitia. Stoarceti lamaia si turnati sucul peste compozitia de fructe.

In final adaugati coniacul si tava pe foc pana cand alcoolul se evapora.

Intr-un castron bateti cu ajutorul unui tel (sau mixer) iaurtul alaturi de lingura de miere si esenta de vanilie.

Asamblati portiile in boluri individuale si lasati-le in frigider pentru cel putin 1 ora.

Inainte sa il serviti presarati fasii de menta proaspata.

IMG_20170606_105610-01.jpg

Enjoy! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s