Pui mediteranean

Dupa un weekend prelungit pe meleagurile Italiei m-am intors cu bateriile incarcate si inspiratia la cote maxime. Si nu are cum sa fie altfel caci am avut parte de zile insorite, de o piscina cu apa termala, cocktailuri cu soc ( da ati citit bine: soc nu shoc. Dar promit sa revin pe acest subiect intr-o postare ulterioara pentru ca asa o bunatate nu merita ignorata. 🙂 ), si am incheiat zilele cu bunatati din renumita lor bucatarie.

Probabil ( de fapt sigur!) acesta este motivul pentru care m-am trezit hotarata sa pregatesc un pranz cu arome italienesti.

Va poftesc la festin:

Pui mediteranean

Ingrediente 4 persoane

4 pulpe de pui intregi

100 ml ulei masline

1 pahar vin alb

frunze proaspete de busuioc si menta ( cu cat mai multe cu atat mai aromat iese preparatul)

4-5 catei de usturoi

2 lingurite sare

piper

1 lamaie ( suc + coaja)

Prentru dressing:

1 lingura miere

frunze proaspete de busuioc

100 ml otet balsamic alb ( il puteti inlocui cu orice otet sau cu suc de lamaie)

50 ml ulei masline

un praf de sare

Preparare

Amestecati intr-un bol  ustoroiul ( tocat), sarea, frunzele de busuioc si menta ( tocate), uleiul de masline, sucul de lamaie si ( coaja rasa de la lamaie). Mixati totul bine pana cand sarea se dizolva si sosul capata o tenta verzuie.

Curatati pulpele de pui si crestatile pentru a permite dressingului sa le patrunda. Le puneti apoi intr-o punga si turnati peste ele tot amestecul. Inchideti bine punga si uitati de ea in frigider vreo 2-3 ore. ( daca aveti posibilitatea pregatiti totul cu o zi in avans, lasand carnea la macerat peste noapte).

Dupa macerare puneti pulpele intr-o tava alaturi de un pahar cu apa si acoperiti-o cu un capac/folie de aluminiu. Dupa aproximativ 30 min descoperiti tava si lasati pulpele sa se gateasca la foc mic pentru aprox. 20 min. Va recomand sa le monitorizati constant ca sa nu se arda. Cand e aproape gata turnati in tava paharul cu vin si dati-o la cuptor pentru alte 10-15 min.

Intre timp pregatiti un alt dressing pentru pulpe si salata: amestecati o lingura de miere cu ulei de maline, otet balsamic alb, busuioc si putina sare.

Eu am pregatit langa pulpe o salata clasica de vara: rosii cherry, salata, ceapa verde. Voi puteti sa alegeti doar rosii sau mazare verde trecuta printr-o baie de apa fierbinte. Alegerile sunt multiple si va apartin. 🙂

Am finalizat cu salata in farfurie si peste/langa pulpa de pui. Am turnat o cantitate generoasa de dressing si asta a fost tot. 🙂

IMG_20170606_110933-01.jpg

Enjoy! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s