Salata colorata cu sparanghel si sos Hollandaise

Daca pana acum am mancat sparanghel pregatit de altii ( in general in restaurant) de data asta mi-am facut curaj sa il pregatesc si eu acasa. Rezultatul a fost surprinzator de bun iar salata in cauza a bucurat musafirii stransi in jurul mesei.

Salata colorata cu sparanghel si sos Hollandaise

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 legatura sparanghel verde

12 oua prepelita

250 gr rosii cherry

150 gr prosciutto crudo ( Il puteti inlocui cu orice sunca uscata – jamon serrano)

cuburi de gheata

1 lingurita sare

Pentru sosul hollandaise:

2 galbenusuri

100 gr unt topit

1 lingura zeama lamaie

1 lingurita mustar ( optional)

sare & piper

Preparare sos

Puneti un castron peste vasul de apa si adaugati ouale si mustarul. Treptat incepeti sa puneti untul topit, iar spre final sucul de lamaie, sarea si piperul.

Pont: daca observati ca vi se taie compozitia folositi un cub de gheata. Acesta o sa regleze temperatura sosului si o sa il salveze de la esec. đŸ˜‰

Preparare salata

Puneti pe aragaz 3 vase cu apa la fiert. Intr-unul dintre ele adaugati o lingurita de sare, in celalalt ouale de prepelita iar ultimul il veti folosi pentru sosul hollandaise. Acesta din urma trebuie pregatit pe bain marie.

Rupeti capetele sparanghelului. E important sa le rupeti si nu sa le taiati. Astfel ele vor se vor rupe exact in locul crud, iar partea lemnoasa o puteti arunca. Atunci cand apa incepe sa fiarba introduceti betele de sparanghel in oala si lasati-le sa fiarba pentru aproximativ 3 minute. Odata fiert il transferati fie sub un jet de apa foarte rece, fie intr-un castron cu apa si gheata. In acest mod opriti procesul de gatire.

In acelasi timp in care adaugati sparangelul in oala, puteti sa puneti in alta oala ouale de prepelita. Si ele vor avea nevoie de aproximativ 3-4 min pana se vor fierbe.

Sparanghelul se scoate apoi pe un servet de hartie ca sa se scurga excesul de apa si se taie in bucati.

Ouale se curata si se taie in 2.

Rosiile cherry se taie in 4.

La sfarsit, incingeti o tigaie si puneti pe rand feliile de sunca la caramelizat. Ele se vor usca frumos si vor capata o tenta crocanta.

Asamblati farfuria incepand cu sparanghelul, continuand cu oualesi rosiile iar la sfarsit presarati bucati de sunca uscata.

Sosul se serveste intr-un bol separat, lasand la libera alegere cantitatea folosita de fiecare.

Enjoy đŸ™‚

IMG_20170423_150105-01.jpeg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s