Risotto de conopida cu ciuperci

Daca sunteti in cautarea unei alternative a orezului, conopida este leguma perfecta. Ea este varianta light fara carbohidrati si care se gateste mult mai repede.

Ca sa transformati conopida in orez nu aveti nevoie de puteri magice, ci doar de un blender sau robot de bucatarie. Rupeti conopida in buchete mici, o adaugati in robot si voilà: dupa cateva minute obtineti graunte de conopida similare boabelor de orez.

 Risotto de conopida cu ciuperci

Ingrediente 4 persoane

1 conopida medie

1 ceapa medie

2-3 catei de usturoi

200 gr ciuperci

1/2 cana supa de legume

3 linguri ulei masline

sare, piper (optional fulgi de ardei iute pentru o nota de iuteala)

Patrunjel si usturoi frunze

Preparare:

Puneti intr-o tigaie uleiul si usturoiul. Aveti grija sa nu se arda si continuati sa adaugati ceapa. Cand devin aurii puneti in tigaie ciupercile taiate felii. Sotati ingredientele la foc mediu.

Intre timp, spalati si zvantati conopida, rupeti-o in buchete mici si tocati-o in blender. Odata maruntita incercati sa o stoarceti de excesul de lichid.

Rasturnati conopida in tigaie si dupa aproximativ 1 min adaugati supa. Continuati sa amestecati si apoi lasati sa fiarba pana cand lichidul e aproape evaporat.

Asezonati cu sare, piper, patrunjel si frunze verzi de usturoi.

IMG_20170428_182328-01.jpeg

Enjoy! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s