Si uite ca am ajuns si la a 3-a reteta cu dovlecei. Este o reteta la fel de simpla precum cele prezentate zilele trecute si este si satioasa.
Salata de dovlecei cu ton
Ingrediente pentru 4 persoane
2 dovlecei )
6-8 rosii cherry
2 cutii ton in ulei ( daca vreti o salata light alegeti tonul in apa. Daca aveti ton in ulei il puteti clati cu apa si apoi sa il scurgeti)
1 lingura mix seminte ( in, susan, floarea soarelui, dovleac)
Pentru dressing:
1 lingura mustar dulce
75 ml ulei masline
50 ml otet balsamic alb ( in absenta lui folositi otet din vin alb si o lingurita de miere)
sare, piper
Preparare:
Spalati dovleceii si curatati un strat subtire de coaja cu ajutorul unui peeler. Odata indepartata coaja, clatiti peelerul si apoi continuati sa faceti fasii din dovlecel pana ajungeti la seminte.
Atentie: nu adaugati sare direct pe feliile de dovleac sub nici o forma. O sa obtineti niste felii apatoase, amare si deloc aspectuoase.
Taiati in sferturi rosiile si scurgeti uleiul de la ton.
Pont: obisnuiesc sa pastrez uleiul din conserva si sa il adaug atunci cand pregatesc paste cu ton.
Daca alegeti sa o serviti pe un platou puneti primul strat aerat de dovleac, continuati cu tonul, rosiile si semintele.
Dressingul: puneti toate ingredientele intr-un borcanas/borcan, inchideti-l si agitati-l pana cand o sa obtineti o crema fluida.
Va recomand sa il puneti peste salata doar dupa ce ati pus-o in farfurie.
Enjoy!
Beautiful photographs.
LikeLike