Turte de cartofi cu spuma de branza

Daca exista un produs specific Tarii Fagarasului, acela este cartoful. Fiind atat de versatil se regasea pe mesele din familie in 4 din 7 zile, gatit in diferite moduri si forme. Probabil, tocmai pentru ca era atat de frecvent si la indemana am ajuns la saturatie, asftel ca pentru multi ani l-am evitat constant, si ajungeam sa ii mananc maxim o sigura data de an. Recunosc ca nici acum lucrurile nu sunt foarte diferite totusi, adaptabilitatea lui ma mai salveaza in momente precum zilele de duminica in care relaxarea e pe primul plan.

Astazi am pregatit turte de cartofi ( Hash Browns – cum sunt numite de englezi). Ele se mananca de obicei la micul dejun sau brunch, alaturi de sunca prajita si oua iar fanii micului dejun englez mai adauga fasole si sangerete. Pentru mine mixul asta de ingrediente e prea mult, astfel ca am ales sa pregatesc turtele doar cu o crema usoara de branza.

Turte de cartofi si crema de branza

Ingrediente: Pentru 2 persoane

4 cartofii medii

100 ml ulei ( uleiul poate fi inlocuit cu unt)

sare, piper

250 gr branza Philadelphia

Preparare:

Curatati cartofii si apoi ii razuiti pe razatoarea mare. Alaturi, umpleti cu apa rece un castron cu apa. Imediate ce terminati de ras cate un cartof il mutati in apa.

Odata rasi toti, clatiti cartofii in  3-4 ape, pana cand apa ramane curata. Astfel ii curatam de amidonul care ii face sa se innegreasca.

Ii scurgem bine de excesul de apa si ii lasam pe un servet curat ( sau prosop de hartie).

Intr-o tigaie, dimensiune mica punem 50 ml ulei si ne asiguram ca s-a incins bine. Punem jumatate din cantitatea de cartofi in tigaie si ii nivelam. Dupa aproximativ 2-3 minute ii intoarcem fie cu ajutorul unei farfurii fie direct, ca si cum am intoarce o clatita.

Focul trebuie sa raman mic dupa ce punem cartofii, alfel o sa ramana negatiti in mijloc.

Repetati operatiune si cu restul de cartofi.

In perioada in care focul isi face datoria, varsati branza intr-un castrol, asezonati cu sare si piper si bateti-o bine cu ajutorul mixerului. O sa obtineti o crema de branza  cu o consistenta aerata.

Puneti fiecare turta in farfuria ei si deasupra puneti crema e branza.

Smple as that! 🙂

Pont: O reteta formidabila in care ii puteti folosi atunci cand aveti musafiri care raman pana a doua zi , e sa pregatiti alaturi de un oua posate si o salata de avocado cu rosii si busuioc. Va garantez succesul! 😀

Enjoy! 🙂

Voi cu ce va ganditi sa ii “asortati”?IMG_20170319_171603-01-01.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s