Salata marina cu creveti

Impreuna cu buna mea prietena Luana, am hotarat ca anul 2017 sa fie unul mai sanatos, pe parcursul caruia sa mancam mai “curat”, ordonat si mai colorat.  Asadar, ce mod mai placut de a ne atinge scopul decat prin intermediul unor salate senzationale.

Salata marina cu creveti

Ingrediente pentru 2 persoane

Pentru creveti:

250 gr creveti proaspeti ( in functie de dorinte ii puteti folosi si pe cei decorticati si congelati)

5 catei usturoi

2 frunze dafin

1 pahar vin alb

3 linguri ulei masline

Patrunjel

Pentru Salata:

1 avocado

6 frunze andiva rosie (Radicchio)

50 gr valeriana

8 rosii cherry

Crema otet balsamic

Preparare:

Intr-o tigaie antiaerenta puneti uleiul de masline si apoi adaugati usturoiul. Cand incepe sa sfaraie, puneti crevetii. II miscati in tigaie cu ajutorul unei linguri de lemn, si ii intoarceti pe fiecare parte. Puneti frunzele de dafin si continuati sa miscati tigaia deasupra focului.

Pont: nu adaugati sare decat dupa ce gustati. S-ar putea sa ii sarati excesiv daca ii condimentati in avans. Dupa dorinte puteti sa folositi fulgi de ardei iute pentru un gust picat.

Cand sunt aproape gata, varsati paharul cu vin alb. Atucni cand intreaga compozitie a scazut mai bine de jumatate, presarati patrunjelul tocat si opriti focul.

In timpul in care pregatiti crevetii, intr-un bol adaugati valeriana si andivele taiate. Continuati cu avocado si rosiile cherry taiate in sferturi.

Asamblati salata in fiecare farfuie, si deasupra puneti crevetii.

Asezonati cu ulei de masline, crema de otet balsamic, sau pur si simplu cu lamaie.

Enjoy! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s