Supa crema de ciuperci fara lactate

Oficial aceasta este cea mai surprinzatoare supa crema pe care am pregatit-o in ultimii ani. Dc? Pentru ca desi nu contine nici un fel de produs animalier sau faineturi, este senzational de aromata si delicioasa. Poate fi mancata atat de cei care postesc, de vegetarieni, de cei cu intoleranta la lactoza sau gluten, de cei aflati la dieta dar si de copii.

Acestea fiind spuse trec direct la treaba.

Supa crema de ciuperci vegana:

Ingrediente: pentru 4 portii

500 gr ciuperci champignon

1 ceapa alba

5 catei usturoi

1 litru supa legume ( am pregatit o supa rapida din: 1 morcov, 1 ceapa, 1 cartof,  1 patrunjel, o bucata de telina)

1 cana crema cashew

3-4 linguri ulei masline

Condimente: rozmarin, cimbru, sare, piper

Crema Cashew

1 cana nuci cashew

1 cana apa

un praf de sare

Preparare crema

Pana fierbe supa si se coc ciupercile, se lasa la hidratat nucile in apa. Dupa aproximativ 30-45 min se scurge apa si se adauga in robot alaturi de o cana cu apa proaspata si un praf de sare. Se mixeaza pana cand ajunge la textura unei creme de lapte.

Pont: Daca robotul nu le mixeaza suficient de fin, puteti sa folositi in continuare blenderul.

Preparare supa:

Pentru inceput curatati toate legumele pentru supa si puneti-o la foc.

In timpul in care aceasta fiebe, curatati ciupercile, taiati ceapa in 2 fara sa o curatati si procedati la fel si cu usturoiul.

Le puneti in tava, stropiti cu ulei de masline, presarati sare si cateva ace de rozmarin. Raman in cuptor pentru aproximativ 20 min.

Dupa ce le scoateti din cuptor, tocati grosier toate legumele si le puneti intr-o tigaie antiaderenta alaturi de 1 lingura ulei de masline si jumatate lingurita de praf de cimbru. Aceasta procedura le mai caramelizeaza si intensifica aromele. ( 5 minute in tigaie la foc mediu sunt suficiente)

Puneti in robot ( blender) toate legumele alaturi de crema de cashew si adaugati treptat supa strecurata de legume. Adaugati suficienta supa aastfel incat sa ramana o supa cremoasa, nu foarte lichida.

Condimentati dupa gust cu sare si piper, iar daca va doriti puteti sa mai adaugati putin cimbru sau frunze de usturoi proaspat.

Pentru cei mai pofticiosi supa se poate servi cu crutoane, prosciutto caramelizat sau cu o lingurita cu crema de otet balsamic.  🙂

Enjoy!

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s