Biscuiti americani cu ciocolata

Biscuitii de fata sunt atat de versatili incat ii puteti folosi ca atare, alaturi de o cana cu lapte sau ceai, fie pot reprezenta o baza a unei prajituri gatite la rece.  Pe langa avantajul clar al utilitatii lor, in etapa de preparare pot fi implicati si cei mici.

Intr-o lume a vitezei, momentele petrecute alaturi de cei mici sunt de neinlocuit atat pentru noi cat si pentru pitici. Asadar, dragi mamici, bunici sau chiar tatici va invit sa pregatiti aceasta reteta alaturi de copii.

Va las sa descoperiti avantajele directe si indirecte singuri. 🙂

Biscuiti americani cu ciocolata

Ingrediente:

1 cana de faina integrala

1 praf de copt

1/2 cana zahar brun

4 linguri unt la temperatura camerei

2 linguri iaurt simplu, alb

100 gr ciocolata cu lapte ( tocata grosier sau fulgi de ciocolata)

Putina sare ( un varf de cutit)

Preparare

Amestecati ingredientele intr-un bol: faina + praful de copt + sarea

Intr-un alt castron bateti cu ajutorul mixerului : zaharul brun cu untul, iar apoi dupa dizolvarea zaharului adaugati iaurtul.

Adaugati ingredientele uscate si continuati sa amestecati cu o spatula compozitia pana se omogenizeaza complet. Finalizati prin a adauga ciocolata pe care o incorporati in aluat.

Puneti pasta in frigider pentru cateva minute ( min 30 min).

Pont: aluatul poate fi tinut in frigider pana la 5 zile, sau congelat pana la 1 luna,pentru a fi folosit cu o alta ocazie. In acest mod puteti sa pregatiti o portie dubla, si sa il utilizati in mai multe etape.

In timpul in care aluatul pentru biscuiti se odihneste la rece, voi va puteti relaxa. Daca aveti parteneri de gatit ii puteti implica in ordonarea spatiului dupa munca. ( O sa fie foarte incantati, mai ales de spalatul vaselor).

Scoateti aluatul din frigider si formati bilute de marime medie. Le puneti pe tava de copt tapetata cu hartie cerata, lansand un spatiu de 2-3 degete intre fiecare bila.

Turtiti apoi mingile de aluat suficient cat sa nu mai fie atat de bombate.

Le dati la cuptor pana cand devin rumenii. – aproximativ 10-15 min la 170 grade.

Atentie: dupa ce le scoateti din cuptor, biscuitii trebuiesc scosi cu o spatula si lasati sa se raceasca. In caz contrar ei se rup si se imprastie.

Enjoy and have fun! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s