Purée de conopida

Cunoastem cu totii deliciosul Purée clasic de cartofi. Am crescut cu el, reprezenta alternativa constanta a meselor de duminica si varianta sigura pentru bebelusi.

Trebuie sa recunosc ca pentru mine este deliciul suprem. Atat de simplu, cremos, delicios si totusi atat de plin de calorii si carbohidrati. Uneori tin sa ii dau dreptate celui care a spus ca “tot ce e bun in viata e fie imoral, fie ilegal, fie ingrasa”. Eh pureuu de cartofi se inscrie in ultima categorie.

Varianta pe care o prezint astazi nu reprezinta o “inventie” facuta de mine, dar cu siguranta dupa ce l-am descoperit a inlocuit cu succes Purée-ul de cartofi.

“Descoperirea” am facut-o dupa ce am am cumparat o conopida pe care o cam ignoram in frigider. Nu reuseam sa ma gasesc o varianta prin care sa o gatesc gustos.

Pana intr-o zi in care m-au vizitat nepotelele mele, mari amatoare de pPuréeurée. ( De fapt mari mofturoase, iar acesta reprezenta optiunea sigura ca o sa manance 🙂 ). Asadar, m-am hotarat sa le surprind, si am pregatit purée-ul de conopida.

Rezultatul: farfuria curata dupa aproape 2 portii.

Pont:  Purée-ul de conopida poate fi introdus in perioada de diversificare a alimentatiei pentru bebelusi ( in special dupa 6 luni).

Pentru inceput, daca gustul este prea intens si doriti sa ii obisnuiti treptat cu el, atunci adaugati o cantitate egala de cartofi si conopida.

Beneficii: Conopida este bogata in antioxidanti, vitamina C (imunitate), fitonutrienti, vit. K ( proprietati antiinflamatoare), acid folic si Vit.B6.

Calorii conopida gatita (fiarta, scursa de apa si fara sare) – 23 kcal/100gr ( Cartofii 87 kcal/100gr) !

Ingrediente: pentru 4 persoane

1 conopida medie

1 ceasca lapte cald ( pentru cei cu intoleranta la lactoza il puteti inocui cu lapte de migdale, sau chiar cu putina apa in care a fiert.)

1 paharel smantana dulce ( optionala -dar o recomand)

100 gr unt ( se poate inlocui cu ulei de masline)

Preparare:

Fierbeti conopida in apa cu sare ( sau fara sare pentru bebelusi) timp de 10 minute.

Odata fiarta, o scurgeti bine de apa si o adaugati in robot (blender). Puneti ingrediente alaturi de ea si mixati pana cand obtineti un purée complet pasat de consistenta celui de cartofi.

“Simplu ca buna ziua”

Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s