Trifle Cake sau 3 randuri de placere

Dupa o serie infinita de petreceri si mancare abundanta, am incheiat sarbatorile de iarna cu o minunatie de Trifle.

Trifle-ul isi are originile in bucataria englezeasca, si e compus din straturi de fructe, frisca si pandispan subtire insiropat cu lichioruri.

Este tipul de “tort” pe care il puteti face cu cateva ore inainte sa vina musafirii. Aduce un plus de efect wow si in este acel “altceva” fata de traditionalul desert.

Varianta propusa de mine este simpla, rapida si impresioneaza la fel de bine.

Asa ca pot sa garantez : satisfactia imediata. 🙂

Ingrediente:

200 gr biscuiti americani cu ciocolata ( se pot folosi si biscuiti de cereale sau orice alti biscuiti mai grunjosi)

250 gr mascarpone

100 gr ciocolata alba

250 gr frisca

500 gr zmeura ( eu am folosit zmeura congelata)

2 linguri zahar brun

1 esenta vanilie

Preparare:

Topiti pe bain marie 1 ciocolata alba.

Intre timp mixati bine crema mascaporne si apoi adaugati peste ciocolata alba. Continuati sa amestecati pana cand ati incorporat bine toata compozitia.

Intr-un bol separat bateti frisca spuma tare.

Cu grija, adaugati frisca peste compozitia de mascarpone, amestecand de sus in jos pentru a mentine amestecul cat mai pufos.

Intr-un castron transparent ( tava yena) incepeti sa uniti cele 3 compozitii.

Primul strat e cel de biscuiti maruntiti. Urmeaza stratul de crema de mascarpone si ciocolata iar dupa cel de zmeura.

Repetetati straturile in aceeasi ordine, atat cat va permite inaltimea tavii.

La sfarsit decorati cu zmeura.

Topping:

Puneti pe foc 100 gr zmeura cu 2 linguri de zahar brun si esenta de vanilie. Lasati sa fiarba cateva minunte pana cand se ingroasa. Lasati sa se raceasca, iar apoi dati triffle-ul la rece pentru cel putin o ora.

In acest fel toate aromele se contopesc si obtineti o minunatie de desert.

 

Enjoy!

 

 

 

 

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s