Chasing Flavours sau De ce? Unde? Cand? Cum?

Titlul si raspunsul la intrebarile de mai sus le sintetizez simplu in: Mama Mare, mult CURAJ si curiozitate.

Sunt ardeleanca si vin dintr-o familie in care ambele bunici au fost bucatarese (consacrate) – iscusite, renumite, una dintre ele “activa” la unul dintre faimoasele restaurante ale Fagarasului comunist, iar cea de-a doua, bunica paterna (Mama Mare), gatea la caminul de copii din cartier.

Pentru ca timpul si viata asa au decis, am fost mult mai apropiata de Mama Mare, iar ea, prin felul ei de a fi, mi-a influentat viata si, mai ales, pasiunea pentru gatit. Spunea si inca spune ca femeia este Gatul familiei si ca ea trebuie sa stie sa se organizeze cu ceea ce gaseste in casa. Incerc sa ii urmez sfatul.

Desi aveam traditia in familie, imboldul suprem a venit din alta parte. A aparut de la oamenii din jur care m-au incurajat mereu sa ma autodepasesc si sa imi infrunt fricile cu mult curaj si incredere, de la cei care au sustinut mereu “ca nu conteaza ce crede lumea, ci e important sa faci ce iti place”, tot ei au fost cei care isi doreau sa le mai gatesc sau macar sa le impartasesc retelete.

Si cam atat cu “siroposenile”.

Sa trecem la fapte si sa va spun ce urmaresc prin micul meu blog. Vreau sa va ofer retete simple, de suflet si suficient de ingenioase, care sa trasforme corvoada gatitului zilnic intr-o “oarecare” placere, sa puteti sa va implicati si membrii familiei in experienta magica a gatitului, iar alaturi de ei sa obtineti preparate delicioase.

Nu o sa omit nici faptul ca imi place sa calatoresc, iar acest lucru va avea o influență majoră și asupra gatitului, incercȃnd să experimentez si retete „exotice”. Asa ca, pe langa ceea ce o sa degust sau ceea ce o sa vad in viitoarele plimbari, o sa incerc sa si reproduc cateva dintre ele in bucatarie și o să va impartasesc si voua. De aici si dorinta de a urmari arome #ChasingFlavours

In incheiere, pentru ca “de vorbe e podul plin”, o sa ma apuc de fapte.

Nu o sa pretind ca sunt experta sau vreun geniu in domeniu. Sunt doar o pasionata de magia culinara, de gusturile si aromele generate de mixul de ingrediente si de energia calatoriilor in lumea larga.

PS: Simt ca o sa fie o aventura minunata alaturi de oameni speciali. Stay tuned😀

Ioana

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. roxana says:

    Succes si abia astept….mmmm 🙂

    Like

    1. Pai deja am publicat prima reteta. 🙂 Astept poze cu rezultatul tau 😉

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s